Meer dan de helft van de wereldbevolking consumeert te lage hoeveelheden van verschillende micronutriënten, waaronder calcium, ijzer en de vitamines C en E. Dit zijn de resultaten van een recente studie.
Referenties
Passarelli S, Free CM, Shepon A, et al. Global estimation of dietary micronutrient inadequacies: a modelling analysis. Lancet Glob Heal. 2024
Een recent onderzoek, gepubliceerd in Nutrients, wijst op een mogelijk voordeel van de probiotische stam Lacticaseibacillus rhamnosus HN001 op geluk en ervaren stress.
Referenties
Al Kassaa I, Fuad M. Effects of Lacticaseibacillus rhamnosus HN001 on Happiness and Mental Well-Being: Findings from a Randomized Controlled Trial. Nutrients. 2024;16(17):2936.
Uit een nieuwe studie uit China blijkt dat omega-3-vetzuren het verouderingsproces kunnen vertragen. Dit effect wordt echter minder na een dagelijkse inname van meer dan 1,1 gram. De resultaten, gepubliceerd in Frontiers in Nutrition, wijzen erop dat er mogelijk een optimale dosering is van omega-3-vetzuren voor het vertragen van biologische veroudering.
Referenties
Wu D, Jia Y, Liu Y, Shang M. Dose–response relationship of dietary Omega-3 fatty acids on slowing phenotypic age acceleration: a cross-sectional study. Front Nutr. 2024;11:1424156.
Een studie, zojuist gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients, laat zien dat suppletie met een combinatie van 10 nutriënten neuropathische pijn bij patiënten met diabetische neuropathie vermindert.
Referenties
Didangelos T, Karlafti E, Kotzakioulafi E, et al. Efficacy and Safety of the Combination of Palmitoylethanolamide, Superoxide Dismutase, Alpha Lipoic Acid, Vitamins B12, B1, B6, E, Mg, Zn and Nicotinamide for 6 Months in People with Diabetic Neuropathy. Nutrients. 2024;16(18):3045.