Vakblad

Het vaktijdschrift verschijnt zes keer per jaar en is een toonaangevend medium voor gezondheidsprofessionals. Het vakblad brengt wetenschappelijk onderbouwde artikelen over voeding, nutritionele geneeskunde, fytotherapie en andere complementaire behandelwijzen. Elke editie bevat een dossierthema met vier à vijf artikelen die inspelen op actuele ontwikkelingen binnen dat thema. Naast wetenschappelijke bijdragen biedt het praktijkgerichte casussen, expertinterviews, congresverslagen, columns en recensies van relevante boeken en studies.

Twee dranken met wereldfaam en waarrond een hele wereld is gebouwd. Koffie drinken we al vijfhonderd jaar in koffiehuizen en in Aziatische landen is het drinken van thee geritualiseerd in theeceremonieën. Over de gezondheidsvoordelen van koffie en thee bestaat een massa aan literatuur, die we in dit nummer presenteren. Daar zullen we ook de nadelen - cafeïne, de mogelijke interacties met medicijnen - niet negeren. Tot slot komt thee ook aan bod in de gedaante van kombucha.

Dossier
Koffie en thee
Nummer
6
Jaargang
26
Jaar
2025

Vorige edities