Nieuwe website!

Welkom! Je bent uitgekomen op de nieuwe website van Voedingsgeneeskunde. De 'oude' website wordt langzaam vervangen. Voor de podcasts ga je voor eerdere afleveringen nog naar de oude Voedingsgeneeskunde website

Vakblad

Het vaktijdschrift Voedingsgeneeskunde verschijnt zes keer per jaar en is een toonaangevend medium voor gezondheidsprofessionals. Het vakblad brengt wetenschappelijk onderbouwde artikelen over voeding, nutritionele geneeskunde, fytotherapie en andere complementaire behandelwijzen. Elke editie bevat een dossierthema met vier à vijf artikelen die inspelen op actuele ontwikkelingen binnen dat thema. Naast wetenschappelijke bijdragen biedt het praktijkgerichte casussen, expertinterviews, congresverslagen, columns en recensies van relevante boeken en studies.

Pijn is een van de oudste en meest fundamentele menselijke ervaringen, onmisbaar voor onze overleving. In de oudheid werd het vaak gezien als een straf van de goden of een teken van een verstoorde balans in de lichaamssappen. In de middeleeuwen gold pijn als een beproeving die men moest doorstaan. Ondanks de vooruitgang van de moderne geneeskunde blijft pijn in vele opzichten een mysterie.

Dossier
Pijnmanagement
Nummer
2
Jaargang
26
Jaar
2025

Vorige edities