Nieuwe website!

Welkom! Je bent uitgekomen op de nieuwe website van Voedingsgeneeskunde. De reguliere website is aan vernieuwing toe.  Surf gerust rond, de website is nog niet compleet en volop in ontwikkeling.

Menopauze
Optimalisatie van behandeling en hormoonbewaking

De harmonieuze interactie van alle hormonen bepaalt de algehele werking van het vrouwelijk lichaam. Hun onderlinge relatie speelt een belangrijke rol bij de regulatie van stemming, geest, geheugen, gedrag, cellulaire functie, botgezondheid, cardiovasculair systeem, insulinegevoeligheid en immuunrespons.

Waar we vroeger menopauzesymptomen enkel in het moment bekeken, begrijpen we ze nu ook als marker voor latere gezondheidsresultaten. Om de kloof tussen levensduur en gezondheidsduur te verkleinen, vooral voor vrouwen, hebben we goede tools nodig om gepersonaliseerde behandelplannen op te stellen, inclusief risk-benefit analyse in verband met hormonale substitutietherapie (HST).

Dried urine testing, gecombineerd met relevante genetische testen, kunnen risicofactoren identificeren en tegelijkertijd inzicht geven in hoe deze risico's kunnen worden beperkt door middel van gepersonaliseerde (epigenetische) interventies. Dried urine testing biedt bovendien een nauwkeurige manier om de dosering van veelgebruikte HST-oplossingen te monitoren zodat klinisch relevante niveaus bereikt worden voor lange termijn gezondheidsresultaten.

Functional Medicine Consultant

Diana Siepmann is een gecertificeerde Functional Medicine Consultant met meer dan zeven jaar ervaring in het ondersteunen van vrouwen met hormoononevenwichtigheden. Als vrouw in de overgang weet zij uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om vrouwen in de overgangsfase te empoweren met op maat gemaakte gezondheidsstrategieën, zodat zij zich weer zichzelf kunnen voelen.

Diana heeft een nieuwsgierige en onderzoekende geest en is gepassioneerd voor het ondersteunen van artsen en andere zorgverleners. In haar rol als Account Manager bij Nordic Labs & DNA Life helpt ze hen om de ziektedynamiek van chronische patiënten beter te begrijpen, door te kijken naar de onderliggende oorzaken vanuit het perspectief van functionele geneeskunde en het gebruik van functionele en DNA-testen.