Podcast

Vanwege de groeiende populariteit en het potentieel van podcasts als effectief medium zet Voedingsgeneeskunde ook in 2025 vol in op inspirerende podcasts!
Elke week presenteren we een nieuwe podcast over veelvoorkomende ziektebeelden en maatschappelijke en actuele voedingskwesties. Zowel de korte nieuwspodcasts als de uitgebreide podcasts van 45 minuten zijn gebaseerd op solide wetenschappelijke studies en ervaringen uit de praktijk. Onze host Ivonne Pappot gaat in gesprek met toonaangevende experts, waarbij leefstijl, voeding en supplementen een centrale rol spelen.

In deze aflevering van de Voedingsgeneeskunde Podcast heeft Ivonne Pappot een technisch gesprek met Cindy de Waard over de rol van het microbioom en de hersen-darm-as bij pijn.

Van rug- tot buik- en neuropathische pijn: darmbacteriën blijken meer invloed te hebben dan gedacht. Ontdek hoe voeding en stress pijnperceptie sturen en wat dit betekent voor de praktijk.